HAIO

Vanaf 01/10/2021 verwelkomen wij Dr. De Weerdt Kyara als HAIO, ‘HuisArts-In-Opleiding’ in ons team.

Onze huisartsenpraktijk is officieel erkend door de Federale OverheidsDienst van Volksgezondheid én is aangesteld door het Interuniversitair Centrum voor HuisartsenOpleiding (ICHO) als opleidingspraktijk.
De huisarts-in-opleiding (haio) is een gediplomeerd arts (master geneeskunde) die zich drie jaar specialiseert in de huisartsgeneeskunde in een of meerdere aangestelde opleidingspraktijken. De haio is betrokken bij alle activiteiten van deze praktijk. Zij/hij heeft eigen spreekuren, doet zelf huisbezoeken en wachtdiensten. De HAIO overlegt dagelijks met de praktijkopleider. Op deze manier blijft uw huisarts permanent op de hoogte van uw situatie en wordt uw gezondheid optimaal verzorgd. Een haio werkt aan dezelfde (terugbetalings) tarieven als uw huisarts zelf. Voor de uren van de raadplegingen en de huisbezoeken: zie uurrooster van deze praktijk.

Ik, Kyara De Weerdt, ben een jonge arts afkomstig uit Puurs. Ik vervolledigde mijn basisopleiding geneeskunde in juni 2021 aan de KU Leuven en start nu vol enthousiasme aan het eerste jaar van mijn vervolgopleiding huisartsgeneeskunde.

Ik ben goedlachs, gemotiveerd en kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging!

Corona

Bij klachten van de luchtwegen of van een infectie (koorts, spierpijn, hoesten, keelpijn, hoofdpijn, niezen, verlies van smaak- of geurzin, buikpijn, diarree, overgeven): neem telefonisch contact op met ons voor aangepaste hulp. Maak a.u.b. geen afspraak online.


Covid-test in het kader van een reis of andere vragen over testing en vaccinatie?

Alle info voor onze regio is terug te vinden op de website van de huisartsenkring:

www.hak-schelde-rupel.be


Hoe een covid-certificaat aanvragen? (geldig vanaf 1 juli)

www.covidsafe.be


Belangrijke vuistregels praktijk

  1. Maximum 3 personen tegelijk in de wachtzaal. Gelieve buiten of in de wagen te wachten tot er iemand de praktijk heeft verlaten.
  2. Om het aantal wachtenden te beperken: kom niet te vroeg en kom alleen. Kinderen en hulpbehoevenden worden vergezeld van een begeleider.
  3. Ontsmet uw handen meteen na het binnenkomen.
  4. Draag een mondmasker
  5. Raak zo weinig mogelijk zaken in de wachtzaal en de consultatieruimte aan met de handen

Bloedafnames vanaf oktober 2021

Op Dinsdagochtend  gebeuren er bloedafnames door de verpleegkundige Elise in de praktijk en dit van 8u30 tot 10u.

U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken.

Op een latere datum kan het resultaat besproken worden met de behandelende arts naar keuze.

Patiëntenstop

Om de kwaliteit van onze zorgen te bewaken en de wachttijden te beperken, zien wij ons genoodzaakt om een patiëntenstop in te voeren. 

Alleen op deze manier kunnen we voldoende opvolging, tijd en aandacht besteden aan onze vaste patiënten.

Concreet wil dit zeggen dat wij geen nieuwe patiënten meer aannemen. Patiënten die in acute nood zijn, kunnen we uiteraard verzorgen, maar worden in principe niet als nieuwe patiënt geregistreerd.

Indien u nog geen vaste huisarts heeft kan u contact opnemen met de huisartsenpraktijken in de omgeving.

Alvast bedankt voor uw begrip.